Marci eszik

Marci eszik

Don Pedro Pizzéria - Azok a régi szépidők...

2017. december 07. - Laczkó Márton

Sziasztok!

Egy ideje nem jelentkeztem, de most tesztelem Debrecen egyik legrégebbi pizzériáját, a Don Pedro-t.

A rendelés 19:23-kor történt, visszaigazoló email 19:25kor érkezett meg. Ellentétben a más helyeknél tapasztalt részletes visszaigazoló levelektől itt megtudjuk ami a vevőre tartozik, azaz semmit. Na jó azt leírják, hogy mit rendelt és mennyiért, de ennyi. Nem derül ki, hogy vették e lapot, miszerint kártyával fizetek, hova is kell vinni, egy szóval semmi. De semmi baj, várunk. Meg amúgy is, ne félj csak higgy, mondotta anno valaki, igaz csórikám a végén pórul járt.

Nos de mi is a vacsi: Négysajtos pizza.
A hivatalos leírás így szól: "A négysajtos pizza, paradicsomos pizza alappal készül. Négy féle sajt kombinációját használjuk, kifejezetten sajtimádóknak ajánljuk... - mozzarella sajt, füstölt sajt, parmezán sajt és rokfort sajt."
Egész jól hangzik, van kép is:

dp-4sajtos.jpg

Mindez, 1450 forintért. Mely ha az ígért 1 órán belül kijön felkúszik 1600-ra mert jó fej vagyok.

Amíg várok a vacsira, addig pár szó az oldal kinézetéről. Hát elég káosz. Pizzák esetében még csak-csak van alapanyag, meg feltét felsorolás, de kiváncsiságból megnéztem a sokak által dícsért csípős kínai leves oldalát, és semmi nem derült ki arról, hogy mit is tartalmaz. Mondjuk lehet én vagyok életképtelen, de akkor is ott a hiba, mert balfasz biztosra kell tenni az ilyen oldalakat. Itt sajnos nem sikerült. Amire kiakarok lyukadni, hogy komolyabb ételallergia esetén csak óvatosan!!!
De azért külön plusz pont is jár, nem kell regisztráció, így kifejezetten egyszerű a rendelés menete már első alkalommal is.

És itt is van, 19:49-kor. Sebességből jeles. Igaz 5 perc sétára sem lakom tőlük de akkor is. (Valentino-tól 1 percre lakom mégis volt már 2 órás menetidejük)

20:12. A pizza elpusztult.

A bő 20 perces evési időből kiderül, hogy elég, szakszóval élve "tömős" a pizza. Szép vastag széllel, mely bár sokakat riaszt, én se mindig szeretem, de vannak helyzetek, amikor ez kell, mégha annyi köze is van az igazi pizzához, mint Sztálinnak az emberi jogokhoz. Külön tetszik, a pizza szélére sült ropogós sajt. Na az adja. A tészta majd mint majd később a képeken látjátok (bocsi kajakóma, lusta vagyok a mondanómat szét tördelni képekkel, majd a végén meglátjátok úgyis miről beszéltem) elég puha, jól át volt sülve, igaz a felső rezsó nem a legegyenletesebb, a pizza egyik fele kicsit jobban lebarnult.

De a lényeg a feltét.
Nem vagyok egy Hannibal Lecter az igaz, így nem biztos, hogy az én ízlelőbimbóim a legprecízebbek, de dögöljek meg ha a parmezánból éreztem bármit is.
A rokfort ugyan próbálkozik, de csak mérsékelt sikert ér el szegény, mert a mozzarella a füstölt sajttal mindent ledominál. Igaz ízre rakhattak volna rá füstölt mozzarellát is, kb ugyan ott lennénk.
Gasztronáci ugyan nem vagyok, de az egyértelmű, hogy mozzarella az autentikus, tehát őshazájából Örménykútról, a Szarvasi gyárából származik. Nem biztos, hogy a legjobb választás, de legalább sós. Már akinek ez jó. 
A füstölt sajt, az trappista. De hát kishazánkba trappista sajt nélkül nem is készülhet pizza. Jobban bele gondolva nekem ezzel nincs is annyira bajom. Kicsit sárga, kicsit... mindegy a lényeg, hogy a miénk. Ez a hungarikum, nem a híres magyar összefogás.
Végül de nem utolsó sorban a szósz. Paradicsomos alappal kértem, és azt kell, hogy mondjam e téren nem tudok belekötni. Nem volt eláztatva, pont annyira volt, hogy lágyítsa kicsit a gumira sült mozzarellát. Még pici apró paradicsom darabkák is voltak benne, szóval ez tetszett.

Végszó gyanánt mit mondhatnék. Véleményem szerint minőségben nem sokat változtak az évek alatt, csak a konkurencia haladt el mellettük bizonyos tekintetben. Árban ugyan ennyi a Pizza Via négysajtosa, csak ott karaván a fülstölt sajt, a halovány parmezán helyet trappista van (tapsvihar), valamint rokfort helyett gorgonzola. Nem is értem, francia rokfortot tenni olasz pizzára, na mindegy.
Vagy vegyük a debreceni 4sajtos pizzák non plus ultráját, a Pizza Valentino alkotását. Ők tesznek parmezánt rá, de erőteljesebb ízűt, illetve rendes mennyiségben. Mondjuk ők 1750-ért vesztegetik, és hát az után nem keressük a lúdtollunkat.

Na elég lehúzó voltam? Nem akartam, mert összeségében van helye a Don Pedro-nak szerintem debrecenben, már amennyire egy pizza után ez megmondható. Nem lesz a kedvenc helyem, de ha nagyon éhes vagyok, akkor esélyes, hogy még fogok innen rendelni. Már csak azért is, mert elég korrekt a vegetáriánus étel kínálatuk.

Képek:

1.jpg

2.jpg

3.jpg

7.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://marci-eszik.blog.hu/api/trackback/id/tr8213453357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása